Hvorfor får vi stress? Hør mere her

Hvorfor får vi stress?

Du får stress, fordi din krop producerer mindre af dit naturlige “lykke hormon” serotonin, og flere stresshomoner som kortisol og adreanalin.

Stresshomonerne sørger for, at du får mere energi ud i dine muskler, fordi dit hjerte slår hurtigere og derfor pumper mere ud til musklerne. Stresshomonerne har også den funktion, at de sørger for at omdanne fedt og proteiner i blodet, så der kommer mere sukker ud til musklerne.

Og det er det, der er årsagen til, at du oplever hjertebanken, åndedrætsbesvær og svedige hænder. Du kan også opleve at blive mere anspændt og få muskelspændinger. Når “lykkehomonet” falder, vil du også blive mere irritabel, miste appetitten og måske mærke, at du bliver mere bange og måske ligefrem bliver angst.

Hjernen bliver også udfordret, og derfor kan det blive svært at holde koncentrationen, at bevare overblikket og have kontrollen, da det bliver svært at klare selv de mindste udfordringer og prioritere, hvad der egentligt er vigtigt.

Som tidligere nævnt ville du i urtiden kæmpe, flygte eller blive fastfrosset, og det er det, kroppen forbereder dig på. Men sådan kan du ikke helt handle på det i dag, for det går jo ikke at slå chefen eller kollegaerne, råbe af konen og børnene eller grave dig ned ude i haven, selvom det egentlig er det, kroppen vil have dig til. I steder for har du brug for at få styr på tankerne, have overskud og prioritere det, der er vigtigt, MEN DET ER DU IKKE I STAND TIL, og derfor hopper du rundt mellem arbejdsopgaver og tanker – uden at få lavet noget særligt. Følelserne “ikke at være god nok”, “ikke at være tilstrækkelig” og “svigte familien” vil dukke op her.

I urtiden ville du have bekæmpet frygten ved at gøre et af ovenstående. Kæmp, flygt eller frys og når faren igen er væk, ville du hvile og slikke dine sår, til du var klar igen.

Det er bare ikke det, der sker i dag, fordi det kræver, at du lægger mærke til de signaler, kroppen sender til dig, når den er i ubalance, og at du reagerer på dem.

Når du ignorerer signalerne, bliver det kun værre og værre, og signalerne vil blive kraftigere og kraftigere i takt med, at du vil blive mere og mere dårlig – for måske til sidst at få livstruende sygdomme som hjertekarsygdomme og andre.

De første stress symptomer

DET ER HELT NATURLIGT AT BLIVE STRESSET
Måske kender du til nogen af de her symptomer:

  • Uro i kroppen, hovedpine, spændinger i nakken
  • Nedsat appetit
  • Hjertebanken, kort åndedræt
  • Svært ved at falde i søvn, sover dårligt, evig træthed
  • Oftere syg
  • Humørsvingninger, irritabel, impulsiv
  • Laver flere fejl, svært ved at koncentrere dig
  • Nervøs, bange, angst, magtesløs
  • Deprimeret, skyldfølelse, magtesløs

Ønsker du at sove dejligt og vågne frisk og udhvilet og helt uden smerter? Er det en drøm at kunne sige fra og sætte dine egne grænser og igen kunne prioritere dig selv? Have styr på tankerne og slippe bekymringerne?

Sammen strukturerer vi din hverdag, således at du kommer igennem med fornyet og styrket energi.

Så hvis du vil have dit liv tilbage er “Et liv uden stress” lige for dig!

Udtalelse

Pyt og fokusere på det gode i tingene er nok det jeg har taget mest til mig… Og sige tingene som jeg føler det/sige fra. At få feedback på det jeg har brugt min uge på, blive mødt I øjenhøjde og at det bliver en snak i gennem timen. Jeg lærte hurtigt at kunne vende de dårlige tanker til noget andet, Evnen til at sige fra når jeg føler, det er nok. Et bedre mig.

– Naja der havde stress, tidligere klient

Kontakt og bestil tid

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at vide mere, er du meget velkommen til at henvende dig til mig allerede i dag. Sammen tager vi en snak om dine ønsker og behov.