Har du brug for en hjælpende hånd?

Angst behandling

Årsager til angst:

I dag er angst den mest udbredte psykiske sygdom i Danmark og det vurderes at ca. 400.000 danskere har angst. Derfor er det nødvendigt med effektive behandlingsformer.

Man ved ikke præcis hvorfor man får angst, men der er stor enighed om, at det skyldes en blanding af sårbarhed og de belastninger, man bliver udsat for i livet.

De opstår mange gange i skolealderen og ungdomsårene, hvor du følelsesmæssigt bliver udsat for lidt af hvert.

Der kan være lidt arvelige tendenser, men for det meste er det de påvirkninger, du oplever, psykologiske og sociale, under din opvækst og senere i livet.

Angst, stress & depression hænger i mange tilfælde sammen og påvirker hinanden

Symptomer på angst:                             

Nogle af de symptomer, du kan opleve, når du har angst, er rent fysiologiske i form af

  • Hjertebanken
  • Svedeture
  • Rysten
  • Mundtørhed
  • Frygt

Ofte kommer det til udtryk som tanker om faretruende situationer, og du vil opleve, at du vil have en undgåelsesadfærd.

Tankerne tager kontrollen, og virker derfor meget virkelig/ sand. Kroppen vil tror på den og dermed dukker angsten op.

Du kan blive klogere på symptomer Og forskellige former for angst ved at klikke her 

Angst behandling:

Angst behandling kan foregå på flere forskellige måder f.eks. kognitivt, men også kropsligt, derfor kan det også være svært at sige, hvad der er bedst, da det kommer helt an på dig, de øvrige symptomer, og hvordan du er påvirket i din hverdag. For at vi kan arbejde med din angst, skal vi først gå på opdagelse i symptomer og hvad der udløser dem. Det er en vigtig faktor for din angst behandling at du er nysgerrig på netop disse.

Som psykoterapeut yder jeg angst behandling  i form af samtaleterapi, og kognitiv adfærdsterapi, hvor du lærer at ændre dine tanker om dig selv og dine omgivelser. I forhold til angst arbejder jeg også med eksponering, dvs. at du gradvist bliver udsat for de ubehagelige og angstprovokerende situationer, så du lærer at mestre og mindske angsten.

Da det IKKE er min opgave at diagnosticere og give medicin, er det IKKE en del af min behandling.

Du kan læse mere om angst, forskellige behandlingsformer, medicin & udfordringer her

Rebekka Lund er Holbæks lokale psykoterapeut til angst behandling. Behandling af angst og behandling mod angst kan behandles med f.eks. kognitiv terapi. Psykoterapi er derfor en meget brugbar behandlingsmetode over for angst.
Udtalelse

Den største forandring er at, jeg har taget mig sammen til at gøre det der er godt for mig, fx daglige taknemmelighedsøvelser og yoga/meditation De øvelser vi lavede med EMDR-terapi, har været helt fantastisk Jeg har følt mig ”rummet” som den empatiske person du er.

– David der lider af agrofobi, tidligere klient

Kontakt og bestil tid

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at vide mere, er du meget velkommen til at henvende dig til mig allerede i dag. Sammen tager vi en snak om dine ønsker og behov.