Rebekka Lund

Om psykoterapi

Læs mere om psykoterapi og min tilgang.

Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi kan være mange ting, og dækker over mange forskellige metoder af behandlinger af psyken, men som udgangspunkt er det samtaleterapi, hvor du som klient har nogle udfordringer, som du gerne vil have ændret på. Det kan være, du bærer rundt på en sorg, skal have hjælp til at behandle lidelser, fjerne symptomer eller have løst problemer. Andre gange kan det handle om at ændre adfærd eller karaktertræk, få forståelse af sig selv og omverdenen eller øge din egen udvikling. Derfor kan det være svært at sige præcist, hvad psykoterapi er. Det er et spørgsmål om, hvad du brænder inde med.

Det er psykoterapeuten, du søger hjælp hos, når du har følelsesmæssige udfordringer, har ondt i sjælen, ikke føler dig tilfreds med dit liv, har brug for råd og vejledning til at takle arbejde, børn, tab, sorg, parforholdet osv.

Det kan også være du “bare” har brug for et livsråd eller trænger til at udvikle dig personligt eller åndeligt. Du behøver ikke at være syg for at få gavn af psykoterapi.

Det vigtigste når du vælger en psykoterapeut, er at der er en god relation, sådan at du kan føle dig tryg, og I sammen kan finde frem til den bedst mulige løsning.

Der findes forskellige metoder til at understøtte din udvikling, og alt efter hvilken baggrund psykoterapeuten har, vil det være de metoder, der understøtter din personlige udvikling eller helingsproces.

Det kan f.eks. bestå af:
  • Samtale
  • Psykoedukation (undervisning)
  • Hjemmeopgaver
  • Kropsarbejde
  • Råd og vejledning

Når disse metoder tages i brug, er det vigtigt, at de bliver taget alvorligt, men også at det giver mening for dig.

Det er ikke meningen, at du selv skal kunne klare alle problemer, men du skal søge den nødvendige støtte til at kunne komme videre og ikke sidde fast i problemerne.

Min tilgang
Min tilgang er Integrativ psykoterapi. Jeg har en baggrund fra Life Akademiet, som er en integrativ psykoterapeutuddannelse. Begrebet integrativ psykoterapi betyder, at jeg benytter mig af en terapeutisk tilgang, hvor jeg bruger flere forskellige teorier under terapien.

Hos mig vil du opleve terapi i form af kognitiv terapi, gestaltterapeutiske teknikker, psykoedukation, narrative passager, EMDR osv.

Jeg er uddannet både coach, psykoterapeut, stress mentor og stresscoach. Jeg tilbyder en terapi, hvor jeg er særlig god til at løfte og støtte andre mennesker. Jeg møder dig lige der, hvor du står. Jeg har selvfølgelig tavshedspligt og kun få forventninger til dig. Du skal være så åben og ærlig som muligt. Du skal overholde vores aftaler, og at du siger fra, hvis det ikke er den rette terapi for dig, eller at du ikke føler, at vi passer sammen.

Certifikat - din Sikkerhed
Foreningen af Danske Psykoterapeuter-FaDP

Jeg er medlem af FaDP, som betyder, at jeg forpligter mig til at overholde foreningens etiske regler.

Ved at vælge et medlem af FaDP, sikrer du dig en eksamineret psykoterapeut med en 4- årig uddannelse, der indebærer egenterapi og supervision.

Reg. Psykoterapeut er den eneste beskyttede titel for psykoterapeuter i Danmark, og derfor er det vigtigt, at du sikrer dig en terapeut, der er medlem af en af de 2 brancheforeninger, vi har i Danmark, så du er bedst sikret et ordentligt forløb.

Se evt. FaDPs optagelseskriterier her: https://fadp.dk/optagelseskriterier-psykoterapeuter/

Kontakt og bestil tid

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at vide mere, er du meget velkommen til at henvende dig til mig allerede i dag. Sammen tager vi en snak om dine ønsker og behov.